+ 38-(097)-081-73-97

продажа чеснока

zaschita71@ukr.net

продажа чеснока

Технологія вирощування озимого часнику насінням

озимий часник

Особливості технології вирощування озимого часнику з бульбочек.

В районах вирощування стрілки часнику поширений посів бульбочек. В цьому випадку утворюються невеликі однозубкових цибулини (севок). З них виростають звичайні стрілки цибулини. Тривалість вирощування продовольчого часнику збільшується до 2 років, але цей спосіб має цілий ряд переваг: простіше механізувати технологію обробітку часнику, посів можна проводити овочевими сівалками, відпадає необхідність в ручному поділі цибулин, відтворення прискорюється в 6-20 разів, рослини мають підвищену життєздатність, бульбочки продуктивніше, ніж зубки цибулини, однакового розміру. Карантинний шкідник — стеблевая нематода, вражаючи донці цибулини, не впливає на суцвіття, тому здорові бульбочки дозволяють зберегти і відновити сорт. Посів бульбочек вигідний і економічний. Підвищуються врожайність і вихід товарної продукції.

Відповідно до ГОСТу повітряні цибулинки, які використовуються для посіву, повинні мати діаметр не менше 3 мм. Застосовують три способи вирощування часнику з бульбочек: дворічна культуру через севок з подальшою пересадкою (найбільш поширена), дворічна без пересадки севка і однорічну озиму культуру. При пересадковою культурі бульбочки висівають у вересні жовтні або рано навесні по багаторядковим стрічковим схемами (трьохрядковим — 56 + 33 + 33 см; 60 + 40 + 40 см; семістрочная- між стрічками 50 см, між рядками 15 см), норма висіву 0, 2-0,6 т / га. Забирають однозубку на початку пожовтіння кінчиків листя, утоньшения шийки при сформувалася цибулині. Потім її калібрують і висаджують в ті ж терміни, що і озимий часник. Норма посадки 0,6-0,8 т / га. Відповідно до ГОСТу севок часнику повинен бути в діаметрі не менше 10 мм, масою 0,5-8 г. При дворічна культурі через севок без пересадки бульбочки також висівають у вересні-жовтні (або навесні), норма висіву 70-240 кг / га (1,2-1,4 млн / га), що забезпечує густоту стояння рослин 600-700 тис / га. Посів по тій же схемі, що і висадка зубків. При дозріванні севка його не прибирають, а залишають під зиму, на наступний рік отримують багатозубкова цибулину.

Однорічна озима культура можлива в південних районах. Посів в червні — липні за тією ж схемою, що і Зубкова, норма висіву 80-100 кг / га. При цьому рослини до зими формують листя, а на наступний рік багатозубкова цибулини. Врожайність досягає 4-6 т / га.

Розрізняють два підвиди часнику — стрелкующийся і нестрелкующийся.

Стрілки тільки озимі сорти часнику, а нестрелкующіхся сорти часнику бувають озимі та ярі. Як товарну продукцію використовують підземну головку часнику (цибулини) і молоду зелень. Стрілки сорти часнику розмножуються зубками, однозубкі і повітряними насінням, а нестрелкующіхся сорти часнику разножаются — тільки зубками.

Існує три види посадкового матеріалу озимого часнику:
— зубок (разлущенная цибулина часнику) — «воздушки» / бульбочки (насіння з повітряної коробочки) — однозубок / севок (виростає з повітряних насіння після першого року вегетації)

В даний час в Україні вирощуються різноманітні сорти часнику. При розмноженні часнику зубками урожай товарного часнику формується в продовженні одного року, а при розмноженні повітряними насінням в перший рік виходить однозубкових цибулини (однозубки), а на наступний рік великі головки часнику, поділені на зубки. Часник широко використовують в свіжому і маринованому вигляді в м’ясоконсервної промисловості. У кулінарії часник є незамінним під час квашення і маринування овочів, виготовлення ковбас, грибних і рибних страв. Молоде листя використовують для приготування салатів, супів і інших страв. Додавання часнику до овочевих м’ясних і рибних продуктів збільшує їх термін зберігання. Часник широко використовується в медицині і господарстві. Часник — однорічна, трав’яниста і морозостійка культура. Розмножується часник вегетативно. Листя часнику лінійної форми. На рослині їх утворюється від 6 (шести) до 12 (дванадцяти) довжиною 40-50 см і більше темно-зеленою або жовто-зеленого забарвлення з восковим нальотом або без нього. Цибулина часнику складається від 2 (двох) до 30 (тридцяти) зубчиків. (В стрілкових сортів часнику їх менше ніж у нестрелкующіхся). Зубки в стрілкових сортах часнику більший і розташовані в одне коло і мають спеціальну покриває луску. У нестрелкующіхся формах часнику зубки распоположени в кілька неправильних кіл і мають загальну покривні луску. Цветононосная стрілка стрілкових форм часнику висотою від 60 до 180 см і більше. У багатьох сортів часнику на початку росту вона скручена в спіраль пізніше вирівнюється і стає вертикальної. Стрілки часнику з часом дерев’яніють. Кожна стрілка закінчується суцвіттям-простим парасолькою, покритим щільним ковпачком, з характерно витягнутим носиком завдовжки 20-25 см. На парасольці утворюються дрібні (різної величини) повітряні цибулини кулеподібної або елипсовидною форми. У парасольці залежно від сорту часнику утворюється від 2 до 500 і більше повітряних цибулин часнику масою 0,1-3,0 грам, укритих суцільними лусочками.

У кожному суцвітті будь-якого сорту часнику утворюються не однакові за розміром масою і розвитком повітряні цибулини. Поруч з великими і добре розвиненими насінням часнику є слаборозвинені і пригноблені повітряні цибулини негідні для посадки. Ми пропонуємо Вам в ручну зібрані, відібрані і відкалібровані насіння часнику (воздушки) останньої стадії визрівання. Можна шукати воздушку часнику де завгодно, АЛЕ купують насіння часнику ТІЛЬКИ у нас. Повітряні насіння часнику мають тривалий період спокою і після висіву восени проростають ранньою весною. В результаті посіву повітряних насіння часнику або восени або ранньою весною виростає невелика однозубкова цибулина (однозубка) масою від 1 до 4 грама, яка є елітним посадковим репродуктивним матеріалом озимого часнику. Обов’язковою прийомом, який підвищує врожайність і товарні характеристики на 25-60% (на товарних посадках), є видалення стрілок у озимих стрілки сортів часнику. Приступають до видалення квітконосів при масовому їх появі. Операцію цю проводять вручну, на невеликих ділянках, або спеціальними косарками, не пошкоджуючи при цьому верхні листки.

Висаджені в грунт до зими зубчики часнику або однозубка часнику формують рослини з 5-8 листям і велику кореневу систему і в такому стані рослини зимують. Коренева система взимку не гине. Після перезимівлі рослини часнику швидко підростають нормально розвиваються і формують велику цибулину часнику від 30 до 50 грам і більше з поділом на зубки. Готельні рослини. що відстають у рості і розвитку, формують однозубку, яка не має нічого спільного з однозубкі першої репродукції, яку ми пропонуємо Вам. Коренева система рослин часнику складається з 30-60 і більше струновідних корінців. Деякі з них проникають в грунт на глибину 100-120 см. Коренева система часнику починає проростати при температурі 1-3 ° С. Найкращою температурою для росту часнику і формування врожаю товарного часнику вважається температура повітря від 16 до 20 ° С. Добре вкорінені рослини часнику сорт «Cофиевская» і сорт «Промінь», висаджені восени під зиму витримують температуру до мінус 25-35 ° С. Оптимальна температура для росту рослин 18-22 ° С, а для визрівання 25-30 ° С. При більш низьких температурах затягується процес дозрівання цибулин часнику. В кінці вегетації рослини корінь часнику відмирає. Слід звернути увагу, що молоді корінці часнику восени (перед замерзанням ґрунту) мають здатність скорочуватися і затягувати зубки або однозубку часнику на 2-3 см в грунт, що є захисною функцією проти вимерзання. Ознакою настання технічної стиглості товарного часнику є пожовтіння і відмирання листя і расстресківанію ковпачків суцвіть в стрілкових сортів чеснока.Чеснок досить вимогливий до вологості грунту тому його слід розміщувати на досить вологих ґрунтах. Особливо підвищену потребу у волозі часник проявляє в період інтенсивного формування цибулин і зростання кореневої системи. При нестачі вологи в цей період листя, починаючи з верхніх кінчиків, жовтіють і поетапно відмирають, в результаті чого знижується врожайність часниковою продукції. У період дозрівання, бажано, що б вологість грунту була знижена. Це сприяє утворенню щільних головок часнику і кращому визріванню зубків часнику. У разі підвищеної вологості в цей період швидко руйнуються покривная луска і зубки часнику оголюються. Це призводить до расстресківанію головок часнику на зубки під час збору врожаю і значної втрати врожаю, і погіршенням товарного якості продукції. Часник — культура довгого світлового дня, довжина якого визначає терміни формування і визрівання цибулин часнику. Під впливом короткого світлового дня спостерігається інтенсивне зростання листя і слабке формування головок часнику. При інтенсивному світловому дні часник більш скоростиглий, але менш урожайний

Озимий часник купити і посадковий матеріал озимого часнику в Україні оптом можна у нас.

Причини аномального розвитку часнику в нових умовах і варіанти відхилень.

причини:
1. Грунтові.
Склад, кислотність, гідродинаміка, біота і її популяція і NPK можуть відрізнятися навіть на 1 га і тим більше від того, де ріс посадковий матеріал. Часник дуже чуйно ставиться до таких зміною.
2. Кліматичні.
Для всіх рослин існує такий показник, як сума позитивних температур і цей показник залежить від місця зростання і кліматичних умов в конкретному році. Чим південніше, тим цей показник більш стабільний з року в рік. Цей показник дуже сильно варіюється. також важливі кількість опадів, коефіцієнт сонячної інсоляції, а для озимого часнику погода восени і взимку.
3. Агротехнічні.
Це стосується індивідуальних відмінностей в агротехніці. Найпростіший приклад, можна отримати один і той же результат, застосовуючи природні методи землеробства і традиційні.
Основні типи аномалій.
А) стрілки підвиди
1. середній і максимальний розмір цибулини;
2. зменшення кількості зубків в цибулині;
3. зміна кольору і забарвлення покривних лусок (залежить від складу грунту);
4. зменшення висоти цветоноса;
5. збільшення середньої кількості повітряних цибулинок в суцвітті на 5-10%;
6. відсутність квітконосу у окремих рослин (рідкісна аномалія).
Б) Слабострелкующіеся підвиди
Для слабострелкующіхся підвидів часнику характерні аномалії перераховані вище під номерами 1, 2, 3, 6.
В) нестрелкующіхся підвиди
1. винос центральних зубків в стовбур;
2. поява квітконосу (стрілки);
3. Зменшення або збільшення кількості зубків;
4. зміна кольору і забарвлення зовнішніх луски;
5. зміна середнього і максимального розміру цибулин.

Оновлення посадкового матеріалу часнику необхідно проводити регулярно, краще 1 раз в 3 роки. Це дозволить завжди мати відмінний посадковий матеріал часнику і економити часник, який вирощений для їжі.

Використовуючи з року в рік свій посадковий матеріал і насіння для вирощування рослин, ви отримуєте свій персональний ландрасс (культивар, місцевий сорт), який буде мати свої індивідуальні особливості. Стабілізація ознак у часнику на новому місці відбувається в середньому за 2-3 роки

Весь наш чеснок мы выращиваем по двухгодичному циклу, из воздушных семян чеснока, таким образом получая генетически здоровый чеснок и посадочный материал чеснока.

Насіння часнику, повітряна бульбочка, повітряна кулька, повітряна кулька НАСІННЯ цибульки часнику може бути висаджене в грунт як восени під зиму, так і на початку весни, як ЯРОВИЙ (ЯРИЙ) часник для отримання врожаю однозубки в червні поточного року. 

Норма висіву насіння часнику становить від 50 до 70 кг на 1 га при ширині міжрядь 45 см

Однозубка озимого часнику (сівок) може бути висаджена в грунт ТІЛЬКИ восени під зиму. Перша репродукція однозубок вирощена з повітряного насіння. Для отримання відмінного врожаю товарного часнику в наступному році. 

Норма висадки однозубок озимого часнику (сівка) часнику від 300 кг до 900 кг на 1 га при ширині міжрядь 45 см

Зубок часнику може бути висаджений в грунт ТІЛЬКИ восени під зиму. Для отримання врожаю товарного часнику в наступному році. Перша репродукція зубків часнику вирощена з однозубки (сівка) озимого часнику. 

Норма висадки зубків 40-грамового часнику становить від 2 000 кг на 1 га при ширині міжрядь 45 см

+ 38-(097)-081-73-97

продажа чеснока

zaschita71@ukr.net

продажа чеснока

По вопросам приобретения качественного посадочного материала сортового озимого чеснока и консультаций по вопросам посадки чеснока и выращивания в промышленных обьёмах обращайтесь

☎ + 38 (097)-081-73-97
Валентина Григорьевна
✉ zaschita71@ukr.net