+ 38-(097)-081-73-97

продажа чеснока

zaschita71@ukr.net

продажа чеснока

Вирощування часнику як бізнес

ціна на часник.купити посадковий матеріал часнику.прибуток від часнику вирощування часнику як бізнес

норми висіву (посадки) того чи іншого посадкового матеріалу часнику:

1. Повітряних насіння на 1 га висівається 50 кг при ширині міжрядь 45 см і з розрахунку 50-60 насіння по погонному метру насіння часнику (воздушки). Урожай однозубки часнику першої репродукції становить до 2500 кг з 1 га.2. Однозубок часнику на 1 га висівають від 300 кг. при ширині міжрядь 45 см і з розрахунку 10-15 однозубок по погонному метру Чим більше фракція однозубки тим і норми висадки більше і витрати відповідно більше на придбання посівного матеріалу чеснока.урожай товарного часнику першої репродукції становить від 12 000 до 15 000 кг.3. Зубків часнику (а саме часнику в голівках вагою 40 грам) на 1 га при при ширині міжрядь 45 см і з розрахунку 10-15 зубків часнику по погонному метру йде 2 000 кг урожай товарного часнику першої репродукції становить від 12 000 до 15 000 кг. висів насіння часнику воздушки ні як не можна порівняти за ціновими витрат з посадкою часнику зубками або однозубкі. І навіть при самих оптових мінімальних цінах на часник, ціна посівного матеріалу часнику (однозубки) рівнозначна за витратами з висадкою часнику зубками. Здавши часник оптом за мінімальною ціною, можна отримати істотний прибуток. Можна самому реалізовувати часник населенню на базарах, а можна оптом реалізувати великим продуктовим компаніям, перекупникам, консервним і м’ясопереробним підприємствам, фармацевтичним компаніям. Заклади громадського харчування можуть купити у виробника часник дрібним оптом. Вирощування часнику, як бізнес, в Україні практикується серед власників городів давно. Радимо всім побудувати бізнес на вирощуванні сортового часнику, це не дуже складне заняття з невеликим капіталовкладенням, а прибуток може бути значною, адже часник користується попитом і дає хороші урожаі.технологіі вирощування часнику.

 Часник морозостійкий, він здатний витримати до -22 ° С. Для вегетації часнику необхідна температура + 16-22 ° С, хоча проростання починається при + 20 ° С

Часник буває стрілкуючий і нестрелкуючий. До першого типу відносяться середньостиглі та пізні сорти. Їх головка складається з безлічі зубів (12-35), немає квіткового стебля. Нестрелкующій часник має велику головку, дає квіткову стрілку, в якій розвиваються повітряні цибулинки (до 250 шт.). Ці цибулинки є посадковим матеріалів в рік їх складання але їх можна висіяти навесні. На наступний або цей рік вони стануть повноцінним посадковим матеріалом, даючи однозубку часнику першої репродукції. У великій голівці часнику може бути до 14 зубків, а може лише чотири. (В залежності від сорту часнику) Технологія вирощування часнику в Україні включає культивування двох видів часнику: озимого і ярого. Останній садити потрібно навесні, він пізніше дозріває, головки не великі, але добре зберігаються. Озимий часник менше зберігається, але скоростиглі, головки його великі, часник затребуваний в переробній промисловості.

Cроки посадки озимого часнику  

Посадка озимого часнику в Україні починається з середини жовтня, а точніше починається від свята Покрови (14.10.)  До Дмитра (08.11.)  Дати наведені умовно і залежать від погодних умов.Технологія посадки часнику на увазі заглиблення зубків часнику в землю на 5-8 см.

Прі використанні крапельного зрошення посадка часнику виконується по дворядкового схемою. Облаштування зрошувальної системи виконується, коли з’являться сходи весной.В якості органіки вноситься перепрілий добре гній, свіжий вносити під часникові посадки нельзя. Часник чутливий до добрив.  Восени під оранку вносять органіка, а так само калійно-фосфорні добрива. При високій кислотності грунту вноситься крейда або доломітова мука

Вирощування часнику як бізнес-вигідне заняття. Ціна на часник ніколи не буває низькою, його вирощують не тільки фермери для реалізації, а й власники присадибних господарств. Часник відноситься до затребуваним овочевим культурам, так як його використовують у фармацевтичній, овочеконсервної, м’ясопереробної промисловості, для заготівлі продуктів (маринади, соління). Ринок сьогодні заповнений часником з Китаю чи Ірану або Іспанії, але він не завжди гарного смаку, і не завжди корисний. Ціни на часник постійно зростають, вирощування часнику як бізнес має величезні перспективи. Попит на часник настільки високий, що вітчизняні фермери не можуть впоратися з задоволенням попиту, тому на ринку є багато часнику з інших країн, зокрема з Китаю. У часнику безліч корисних речовин, в світі великий попит на нього. З Європейських країн з вирощування часнику першої вважається Іспанія, а тепер і Україна зайнялася цим вигідним бізнесом. Для цього в Україні є все: великі сільськогосподарські угіддя, науковий потенціал, технології вирощування часнику, свої високоврожайні сорти. Навіть не має досвіду у вирощуванні часнику людина може виростити його і не тільки на городі, адже можливо вирощування часнику в домашніх умовах в квартирі. Часник буває яровий і озимий. Вони мають свої переваги і недоліки. Так більший урожай дає озимий часник, зате зберігається до наступного врожаю — затятий. Відрізняється затятий часник від озимого відсутністю жорсткого стержня, дрібними зубами, розташованими в кілька шарів. А ще відрізняються ці сорти часнику часом посадки: озимий садиться восени, затятий — весной.Начінать займатися часником слід не з вибору якогось особливого популярного сорту часнику, а з правильного вибору посівного матеріалу. Майбутній урожай часнику безпосередньо залежить від Вашої праці і терпіння від від правильної посадки і грамотному догляду за посівами часнику. Слід мати готівковий капітал для покупки якісного посадкового матеріалу часнику. Часник може брати участь в сівозміні культур. Часник можна садити кілька років на одній ділянці. Починати розведення часнику краще з посадки (висіву) повітряних насіння часнику, так званої повітряної бульбочки. Це самий рентабельний і найкращий з видів посадкового матеріалу. При мінімальних витратах і вкладеннях цей спосіб посадки часнику дозволяє засіяти будь-яку площу часником і отримати СВІЙ якісний репродуктивний матеріал озимого часнику у вигляді однозубки і цибулин (головок) товарного часнику. Потрібно враховувати норми висіву (посадки) тим або іншим посівним матеріалом часнику. При яко б високою ціною на насіння часнику в порівнянні з зубком треба розуміти що висіяли воздушку часнику, наприклад навесні, Ви в червні-липні поточного року будете мати вже свій висококласний репродуктивний посадковий матеріал часнику.

Є кілька способів посадки озимого чеснока.

Спосіб 1.  Він вважається традиційний. Міжрядя влаштовуються в 45 см, між зубками має бути до 12 см. 8-10 зубків на погонний метр.Глубіна закладення зубів залежить від їх величини (7-12 см). Стрілки часнику потрібно виламувати, але лише коли вони зроблять гурток, а не після їх появленія.

Спосіб 2.  Вирощування часнику з повітряних бульбочек, які дали часникові стрілки, і які пізньої осені або навесні сіються на грядці. На наступний рік формується однозубка часнику, який є найкращим посадковим матеріалом. Землю під посів повітряних насіння часнику (бульбочек) готують, як і для зубків часнику. Рядки влаштовуються через 45 см, між бульбочками має бути 1-3 см. Глибина їх закладення до 5 см. Збирають однозубку в кінці червня — початку липня, коли бадилля пожовтіє. Садиться однозубка часнику осенью.

Спосіб 3.  Існує ще подвійна посадка часнику. Особливо вона підходить для невеликих ділянок. Часник садиться при даній технології в два яруси. Викопується канавка глибиною до 12 см, викладаються в неї зубки через 15 см. Між рядами витримуємо до 30 см. Зубки присипаються землею, і поверх них викладається на глибині до 7 см другий ряд. Місця досить буде всем.Способ 4Зубкі цим способом не встромляються, а сіються, тобто лягають на бочок. Це швидкий спосіб посадки часнику. Пережувати про якість продукції не слід, головка виросте, як слід. Присипали зубки і замульчіровалі.Так як кілька стрілок потрібно завжди залишати, то по ним ми зможемо бачити, коли прибирати цибулини. Стрілка повинна лопнуть.

Технологія промислового вирощування часнику

Отлічій від вирощування часнику в особистих господарствах промислове вирощування майже не має. Також потрібно дотримуватися сівозміни, глибину посадки, ширину міжрядь. Потрібно видаляти бур’яни, рихлити грунт, поливати. Єдина відмінність полягає в використанні технікі.Чеснок в промислових умовах садиться не вручну, а цибульними сівалками, укомплектованими пристосуванням для посіву часнику, переобладнаними картофелесажалками. Повітряні цибулинки сіються овочевими сеялкамі. З бур’янами ведуть боротьбу за промислове вирощування часнику за допомогою гербіцідІв. Стрелкі удаляются. Збор врожаю часнику в промислових умовах виконується машинами: лукоуборочнимі комбайнами, копачами Лук-3. 

Далі часник досушивается на сонці, а якщо копався після дощу, то в сушарках, укомплектованих активною вентиляцією. 

Далі проводиться сортування, очистка від грунту, видалення пошкоджених цибулин. Часник, що пройшов очищення, просушування, обрізку стебел і корінців, сортування поміщають в низькі ящики невеликим шаром (до 15 см), і відправляють в сховище.

+ 38-(097)-081-73-97

продажа чеснока

zaschita71@ukr.net

продажа чеснока

По вопросам приобретения качественного посадочного материала сортового озимого чеснока и консультаций по вопросам посадки чеснока и выращивания в промышленных обьёмах обращайтесь

☎ + 38 (097)-081-73-97
Валентина Григорьевна
✉ zaschita71@ukr.net